Over mijOVER MIJ

Wie is Lilian Versteeg?
Ik had ooit twee wensen: een hond en een paard. Toen ik in 1988 van de stad naar het buitengebied van Hoeven verhuisde samen met mijn man Jan, werd deze droom werkelijkheid. Één hond werden twee honden en één paard werden meerdere paarden en pony’s, én kippen én vissen én ook poezen. Één tomatenplant werd een hele moestuin. Stil zitten is niets voor mij en ik geniet van het buitenleven. Jarenlang werkte ik als onderwijzeres, remedial teacher en intern begeleider in het basis- en speciaal onderwijs en ontwikkelde ik mijn interesse in de begeleiding van kinderen die iets extra’s nodig hebben.

De RIJeRIJ
De uitbreiding van de beestenboel bleef niet onopgemerkt. Ik kreeg al snel de vraag of ik kinderen wilde leren ponyrijden. Ja, dat wilde ik wel! Niet snel daarna vonden ook kinderen met een speciale hulpvraag hun plekje op De RIJeRIJ. In 2002 ontwikkelden Jan en ik “De RIJeRIJ methode”, het inzetten van dieren en buitenactiviteiten bij het begeleiden van kinderen. Begeleiding met dieren stond destijds nog in de kinderschoenen, maar we wisten al dat dieren een positieve invloed kunnen hebben op kinderen (en volwassenen). Onze eerste hond mocht als pup mee naar de klas (ja, toen mocht dat nog!) en daar viel het op dat de hond positieve gedragsveranderingen bij de kinderen teweeg kon brengen. Toen ik de kans kreeg om mijn baan in het onderwijs op te zeggen, twijfelde ik niet. Ik richtte me volledig op De RIJeRIJ en heb zo van mijn hobby mijn beroep gemaakt. In 2010 overleed Jan en heb ik ons bedrijf alleen voortgezet. Zijn inzichten en manier van werken zullen voor mij altijd verbonden zijn met De RIJeRIJ.

Ik haal veel plezier uit De RIJeRIJ en verbaas me nog elke dag hoe bijzonder de band tussen mens en dier kan zijn. Er zijn kinderen die nog steeds vrijwillig komen helpen, ook al begeleid ik hen al lang niet meer!