Pony Power voor KidsPONY POWER VOOR KIDS

Herken jij het dat jouw kind:

  • Wel eens onzeker is?
  • Emoties moeilijk vindt?
  • Eigen grenzen aan het ontdekken is?
  • Samenwerken spannend vindt?
  • Of met een andere uitdaging worstelt?

Kortom, kan jouw kind wel een steuntje gebruiken? Dan is de Pony Power voor Kids training echt iets voor jullie!


Speels ontwikkelen, lekker in de buitenlucht
Tijdens de Pony Power voor Kids training werken wij lekker in de buitenlucht met pony’s en in kleine groepjes van 4-6 kinderen.  Met de pony’s oefenen de kinderen op een speelse, educatieve en praktijkgerichte manier o.a. de sociale omgangsvormen, lichaamstaal en grenzen aangeven. De kinderen werken samen aan opdrachten binnen een bepaald thema.

De feedback van zowel de pony als de coaches en de andere kinderen maakt de training effectief en waardevol voor de ontwikkeling van jouw kind.


Waarom pony’s?
Wij hebben bewust gekozen voor een sociaal-emotionele vaardigheidstraining mét pony’s. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat kinderen in contact met dieren, veiligheid en vertrouwen ervaren. Ze worden niet beoordeeld of veroordeeld, en mogen geheel zichzelf zijn.

Het samenzijn met de pony’s versterkt het positieve zelfbeeld en geeft een kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van de pony wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine) van het kind, waardoor het kind zijn/haar zorgen even kan vergeten.

Daarnaast leert het kind ook over gedragsvaardigheden. De pony spiegelt het kind en reageert op zijn/haar gedrag. Hierdoor krijgen kinderen inzicht in hun eigen gedrag en de gevolgen hiervan. Ze leren zich snel aanpassen doordat ze dit direct in de praktijk met de pony oefenen. Deze directe feedback zorgt voor essentiële leermomenten tijdens de lessen.


Wat levert deze training jouw kind op?
Na deze training, heeft jouw kind veel positieve ervaringen opgedaan, waardoor het zelfvertrouwen is gegroeid. Kijk niet raar op als je na deze training al verschil merkt in het gedrag van jouw kind. Ook heeft hij/zij veel praktische tips gekregen om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Wij zien deze training als een startpunt voor de ontwikkeling van jouw kind. Het is na deze training mogelijk om 1-op-1 verder aan de slag te gaan met de uitdagingen die hij/zij tijdens de training is tegengekomen. Wij gunnen het alle kinderen om lekker in hun vel te zitten en helpen hen graag om de beste versie van zichzelf te ontdekken. Jong geleerd, is oud gedaan!


De trainers
De training wordt begeleid door mij, in samenwerking met Saskia Nagtegaal van Paard & Kracht. Wij zijn ervaren en gediplomeerd coaches met zowel paarden/pony’s, kinderen, volwassenen en teams en in het bezit van een SKJ registratie.


Letterlijk in beweging komen. Zelf BELEVEN, DOEN en zelf ERVAREN.

Inhoudelijk
● De Pony Power voor Kids training bestaat uit 5 themabijeenkomsten van 2 uur en een terugkom- middag van 1,5 uur
● De kinderen krijgen een uniek werkboek mee voor thuis. Dit werkboek vormt de verbinding tussen de training en het dagelijks leven
● Jij als ouder hebt hierin ook een taak: samen met je kind werk je een half uur per week in het werkboek. De kracht van de training zit hem mede in deze driehoek: Kind – Ouder – Coach
● Er is een diploma uitreiking
● Als ouder ontvang je een eindverslag van de vorderingen van jouw kind.


Praktisch
● Onze Pony Power voor Kids training vindt plaats op het terrein van De RIJeRIJ
● We doen alle oefeningen naast de pony’s. Er wordt niet op de pony’s gereden
● We zijn veel buiten, dus kleed je kind naar het weer, zorg voor kleding die vies mag worden en voor stevige schoenen of laarzen
● Als het regent, gaan we aan de slag onder onze overkapping. Er is ook een kantine aanwezig.


Eerstvolgende startdatum
De eerstvolgende Pony Power voor Kids training staat gepland in het voorjaar. Wil je meer weten of jouw kind nu vast aanmelden voor de voorjaarseditie? Neem dan contact op.


Kosten
De totale kosten zijn: €329,- inclusief BTW, materialen, drinken en iets lekkers.


Aanmelden
Aanmelden van jouw kind kan via de contactpagina op de website.