Wie werken er bij De RIJeRIJ?

Wij stellen ons natuurlijk graag even voor...

Dit is Lilian:

“De kinderen worden op een liefdevolle, geduldige manier begeleid. De dieren worden met passie en liefde verzorgd, dit enthousiasme krijgen de kinderen mee.”

Deze mooie woorden schreef een ouder over mij. Daar word ik blij van!

Ik ben Lilian en heb gewerkt als onderwijzeres, remedial teacher en intern begeleider in het basis- en speciaal onderwijs. Zo ontwikkelde ik mijn interesse in de begeleiding van kinderen die iets extra’s nodig hebben.

Jaren geleden ontdekte ik dat de inzet van pony’s een positieve invloed op kinderen heeft en toen ik de kans kreeg om mijn baan in het onderwijs op te zeggen, twijfelde ik geen moment. Ik richtte mijn eigen bedrijf op: “De RIJeRIJ” een plaats waar kinderen en hun ouders met een speciale hulpvraag terecht kunnen.

Ik haal veel plezier uit mijn werk op De RIJeRIJ en verbaas me nog elke dag hoe bijzonder de band tussen mens en dier kan zijn. 

Samen met Saskia en de lieve paarden en pony’s die op mijn eigen terrein wonen, helpen wij kinderen spelenderwijs bij het ontdekken van hun eigen kracht.

Dit is Saskia:

Herken jij het dat jouw kind wel eens onzeker is? Emoties moeilijk vindt? Eigen grenzen aan het ontdekken is? Samenwerken spannend vindt? Of met een andere uitdaging worstelt?

Kortom, kan jouw kind wel een steuntje gebruiken? Ik kan jullie helpen; ik weet hoe het is om vast te lopen.

Ik ben Saskia, paardengek, avontuurlijk, betrouwbaar, hou van grapjes en ik laat me graag verrassen door de onbevangenheid van kinderen. Sinds 2017 coach ik kinderen en volwassenen met behulp van paarden en pony’s onder mijn bedrijfsnaam Paard & Kracht. Voordat ik deze droombaan begon heb ik de wereld over gereisd, werkervaring opgedaan in verschillende leidinggevende functies in o.a. de kinderopvang en heb ik de opleiding gevolgd tot Paardencoach.

Onderweg ontdekte ik dat heel wat mensen (kinderen en volwassenen) moeite hebben om in deze maatschappij hun plek te vinden. Ik heb dat zelf ook keihard ervaren en ben daardoor een tijd uit de running geweest. Dit kan anders! Hoe gaaf zou het zijn om kinderen al van jongs af aan te helpen ontdekken hoe zij hun mannetje/vrouwtje kunnen staan. Ze zeggen niet voor niets: ‘jong geleerd, is oud gedaan’! 

Samen met Lilian en de lieve paarden en pony’s die op ons eigen terrein wonen, helpen wij kinderen spelenderwijs bij het ontdekken van hun eigen kracht.

Dit zijn de paarden:

Golden Jewel
Tinke
Fiësta
Odiso
annabel
lady liz
jort