THERAPIE MET PAARDEN LAAT KINDEREN (WEER) STRALEN!​

Paarden verstaan geen woorden, maar reageert direct op jouw lichaamstaal en emoties.

Het dier werkt als een spiegel en geeft direct en eerlijk feedback in hoe jouw kind overkomt, communiceert en hoe het echt met hem of haar gaat.

Waarom een paard als therapeut
Een paard is een kudde- en prooidier en leeft in het hier en nu; om te overleven is hij afhankelijk van de andere kuddeleden en daarom is goede samenwerking van levensbelang. Een paard is een expert in non-verbale communicatie en super gevoelig voor hoe kuddeleden zich gedragen en wat er in hen omgaat, of dat nu een paard of een mens is.

In de praktijk

Hoe gaat een therapie sessie?

Jouw kind voert samen met een paard simpele oefeningen uit. Het paard reageert op de manier waarop jouw kind dit aanpakt. Deze feedback leggen wij uit aan jouw kind, zodat hij of zij begrijpt waarom het paard zich zo gedraagt.

Op een speelse manier en lekker in de buitenlucht gaan we op onderzoek uit, oefenen we hoe het ook anders kan en wat voor effect dit heeft op jouw kind. We bespreken ook hoe jouw kind het geleerde straks kan toepassen in het dagelijks leven. 

Kijk er niet raar van op als je al na 1 sessie verschil ziet!

O ja: iedereen blijft met beide benen op de grond, want er wordt niet op een pony gereden.

Wetenschappelijk bewijs

Het is wetenschappelijk bewezen dat kinderen in contact met dieren (paarden), veiligheid en vertrouwen ervaren.

Een paard (ver-)oordeelt niet en accepteert jouw kind precies zoals hij of zij is. 

Het omgaan met een paard geeft jouw kind veel zelfvertrouwen. Door het aanraken en knuffelen van een paard wordt er een ‘positief’ stofje aangemaakt in de hersenen (oxytocine), waardoor jouw kind voor even zijn/haar zorgen vergeet.

Een paard brengt ontspanning, rust, steun en troost.

Het resultaat

Het effect van therapie met paarden op de lange termijn:

Jij als ouder bent er verantwoordelijk voor om je kind op te voeden en klaar te stomen voor de rest van zijn of haar leven en dat is een zware taak.

Geef jouw kind nu al die stevige basis mee waar hij of zij een leven lang plezier van heeft: dat jouw kind op zichzelf mag vertrouwen, zichzelf gaat begrijpen, voor zichzelf op mag komen en zich in (bijna) elke situatie kan redden.

Zit jouw kind op de basisschool? Met een stevige basis komt hij of zij makkelijker de puberteit door. Zit jouw kind op de middelbare school? Met een stevige basis kan hij of zij het volwassen leven beter aan.

Ze zeggen niet voor niets: ‘Jong geleerd, is oud gedaan.’

Wil jij jouw kind die stevige basis geven?

De tarieven

Per sessie (één uur): 75 euro.

Doen

Niet praten, maar doen. Niks is goed of fout

Buiten

Ontspannen en speels actief in de buitenlucht

Respect

Een pony heeft geen oordeel en is altijd eerlijk

Ervaren

Ervaar direct het effect van ander gedrag.

Wat anderen zeggen:
Mijn zoon Casper (15) heeft bij Saskia een trainings-programma gevolgd om zijn sociale vaardigheden te “versterken”. Casper vond het heerlijk om met de paarden bezig te zijn. Zijn glimlach van oor tot oor na iedere sessie zei meer dan 1000 woorden. Saskia is een geweldige meid die de kracht heeft kinderen in hun waarde te laten. Aanrader!”
Caroline van de Lest